O projektu – Slovenian Case Challenge

O projektu

Kaj je Slovenian Case Challenge?

Osnovni namen tekmovanja Slovenian Case Challenge je organizacija tekmovanja študentov v reševanju poslovnih problemov podjetij ter spodbujanje sodelovanja med visokim šolstvom in gospodarstvom. Gre za projekt neprofitne narave, katerega glavna korist je študentom ponuditi možnost pridobitve praktičnih znanj preko reševanja realnih izzivov, ki jih izdajo podjetja. Sodelujočim podjetjem pa sodelovanje pri projektu omogoča pridobitev kvalitetnih rešitev študentov, katere lahko uporabijo pri svojem poslovanju.

Projekt Slovenian Case Challenge 2017 se bo izvajal že tretje leto zapored, v prvem letu so pri projektu sodelovala podjetja Petrol d.d., Ljubljana, Mercator d.d. in Danfoss Trata, d.o.o. V drugem letu pa se je prej omenjenim podjetjem pridružilo še Hofer trgovina d.o.o.. Tekmovanja se je skupaj udeležilo že preko 450 študentov v več kot 190 skupinah, skupaj pa je bilo podeljenih že 12.600 EUR denarnih nagrad.

Poslanstvo

Slovenian Case Challenge spodbuja sodelovanje med študenti in gospodarstvom ter spodbuja mreženje študentov različnih fakultet ali visokošolskih zavodov po Sloveniji.

Vizija “2020”

Slovenian Case Challenge bo največje tekmovanje v reševanju poslovnih izzivov v Sloveniji, na katerem bo sodelovalo do 10 večjih slovenskih podjetij in katerega se bo udeležilo več kot 3000 študentov.

Kaj lahko pričakuješ?

     
Reference

Vsi sodelujoči prejmejo potrdilo o sodelovanju, ki se bo odlično podalo k tvojemu življenjepisu!

Izkušnje

Skozi sodelovanje pri projektu se boš naučil/-a dela v timu, učinkovite komunikacije, kreativnosti in še več!

Denarne nagrade

Najboljše ekipe za vsako podjetje prejmejo denarne nagrade: 1. mesto 1000 EUR, 2. mesto: 500 EUR, 3. mesto 300 EUR!